Romantizam se plaća. Posebno u kriznim vremenima u kakvim je Barcelona kada je svaki euro važan kako bi se dostigli ekonomski ciljevi koje je pred sebe postavilo klupsko vodstvo pod rukovodstvom Joana Laporte.

Navijači Barcelone opraštaju se od starog stadiona Camp Nou, jer počinje njegova rekonstrukcija i zbog toga će barcelona svoje utakmice igrati na stadionu Montjuïc sve do novembra 2024. Vlasnici sezonskih ulaznica mogu kupiuti dio starog stadiona "stolice, travu i druge elemente koji su dio sadašnjeg stadiona" a kupovina je moguća u okviru procesa koji je Barcelona nazvala "cirkularna ekonomija". Upravni odbor Barcelone svojim članovima nudi "prioritet" i "nižu cijenu" pri kupovini materijala.

Spotify Camp Nou, vidljivo je dotrajao unatoč akcijama koje je poduzeo Laportin Upravni odbor kako bi ekipa barem mogla završiti ovu sezonu bez izlaganja svojih navijača riziku jer je infrastruktura u užasnom stanju.

Stadion je otvoren 24. septembra 1957. a finansiranje projekta Espai Barça uključuje 20 investitora koji su klubu posudili 1,450 milijardi eura, a za radove je odgovorna turska građevinska kompanija Limak, "jedina od prijavljenih na tenderu koja se obavezala da će se klub vratiti na Camp Nou u novembru 2024. i da će sav posoa završiti prije juna 2026."

Prelaskom na Montjuïc Barcelona će izgubiti 55 miliona eura. Pokušat će to nadoknaditi ulaznicaa koje će biti skupkje za 25 posto što je odluka koja je izazvala kontroverzu. Samo 27.385 pretplatnika moći će kupiti ulaznice za Montjuïc, dok će bez karata ostati njih oko 56.000.