Zastupnik Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Dennis Gratz odlučio je u svojoj najnovijoj objavi na platformi X (Twitteru) osvrnuti se na djelovanje vrhuške Naše stranke, političke organizacije na čijem je čelu u prošlosti bio, koja ga u posljednje vrijeme vrlo često optužuje za desničarenje.

Kako je to napisao Gratz, dozivaju se njegove bivše kolege koje trenutno funigiraju u aktualnoj vlasti “kao plastelin na tenkovski čelik”.

“Kao biva – šta ja to huškam na rat, i sram me bilo, ljudi koji nisu svjesni da žive u bubbleu zvanom Sarajevo + 2.000 neto plata, rašljama i vilama bi me otjerali, svježe osunčani s Malte ili Ibize ili tome slično. Kad kreten zapuca zoljom i sijačem smrti i neko s troje djece i dva stambena kredita zagine jer su ga Forto i Nešić i Ćudićka-sve-nemam-sta-da-obucem-za-Kofi Annana i Pele-zvani-Schrödingerova-mačka uvjeravali kako se to četnik samo igra s nasim živcima i nikakve veze nema s Vulinima, Vučićima i slično – onda će i za njih i za mene biti prekasno”, upozorava Dennis Gratz.

Podsjetio je da je dio njegove porodice iz Foče.

“Nije muških na prste nabrojati ostalo a da nije zaklano. Bukvalno zaklano. Ja i na gaspacho zato pušem hladan. I jeste, rat je već, sve dok neke naše ljudine kao povratnici budi sistemstski šikanirani , a mi se u Sarajevu bavimo brojevima koje ćemo zaheftati za majice pred sljedeći maraton”, zaključio je.