Glasanje u Narodnoj skupštini Republike Srpske za delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obilježeno je brojnim optužbama o nepravilnostima.  

Nakon što je SNSD dobio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH što im je omogućilo kontrolni paket u ovom domu naredne četiri godine, opozicijski zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović za to je optužio SDP.

Na njegove optužbe reagovao je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić navodeći kako posjeduje dokaze koje je tokom jednog televizijskog gostovanja pokazao voditeljici.

- Znao sam s kakvim prevarantima imamo posla. Bilo bi dobro da sada postavimo pitanje svima onima zabrinutima u Sarajevu, koji su ovih dana prozivali, vrijeđali zastupnike SDP-a, Vojina Mijatovića, pa i mene. Mi smo pozivali opoziciju, znajući za ovo, da oni glasaju za naše kandidate. Mi smo opet na sebe preuzeli i donijeli odluku, pogazili neke principe - tom prilikom je rekao Nikšić, pokazujući novinarki TVSA glasački listić na mobitelu za šta je tvrdio da je dokaz kako su SDP-ovci glasali za opoziciju u RS-u a ne tako da stranka Milorada Dodika dobije četiri delegata.

Uslijedilo je potom pojašnjenje Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a, koji je istakao kako je "nije bilo moguće fotografisati glasački listić na licu mjesta" te je naveo kako je fotografija koju je Nikšić pokazivao "vjerovatno nastala kod Dodika u kabinetu nakon glasanja sa nekim tuđim glasačkim listićem sa namjerom da se napravi ta neka vrste vrlo ružne, perfidne, prljave političke igre i pravdanja SDP-a pred javnošću u FBiH".

Tvrdnju Borenovića da fotografija nije nastala tokom glasanja potvrdio je danas član Predsjedništva Socijaldemokratske partije i zastupnik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Saša Grbić gostujući na N1.

Grbić je na pitanje voditelja da li je fotografisao svoj glasački listić odgovorio:

- Apsolutno ne. Glasanje je tajno.

Na naredno pitanje "odakle Nikšiću fotografija" Grbić je naveo kako to pitanje treba postaviti predsjedniku SDP-a.