Prije 25 godina svijet muzike izgubio je jednu od svojih najznačajnijih figura, Franka Sinatru. Pod nadimkom "The Voice" Njujorčanin je ostavio nasljedstvo koje su stručnjaci tada procijenili na oko 200 miliona dolara, a koje je podijeljeno testamentom u kojem je stajalo da je najveći dio novca namijenjen Frankovoj četvrtoj supruzi Barbari, koja je prethodno bila u braku sa Zeppom Marxom, jednim od braće Marx.

Njoj su pripale sve vile smještene na Beverly Hillsu, Malibuu i Rancho Mirageu zajedno sa srebrnim servisima, namještajem, umjetničkim djelima i kućanskim predmetima; dobila je i master snimke Trilogije (1980.) s pripadajućim tantijemama; 3,5 miliona dolara u gotovini i pravo na komercijalizaciju Sinatrinog imena i lika.

Barbara, koju su zvali Lady Blue Eyes - dama s plavim očima - preminula je 2017. u dobi od 90 godina. Njegova prva supruga i majka njegovo troje djece, Nancy Barbato, koja je umrla u 101. godini 2018., dobila je 250.000 dolara a potomci, Tina, Nancy i Frank Jr. po 200.000 dolara u gotovini i određeni postotak u fondaciji.

Prema riječima njegovih advokata, Sinatrin testament pokrivao je samo dio njegove imovine jer je ostatak ostavljen u fondaciji koju je osnovao dok je bio živ. Svojim unukama Angeli Jenifer i Amandi Katherine ostavio je milion dolara putem drugog fonda.

Sjena Franka Sinatre bila je toliko duga da su njegove kćeri jedva uspjele razviti plodnu karijeru. Tokom svoje adolescencije, Nancy je komponovala pjesme za srednjoškolske festivale i svoj je profesionalni debi imala s dvadeset godina, ali prije nego što je postala poznata u Sjedinjenim Državama, već je bila zvijezda u Australiji, Njemačkoj, Italiji i Japanu. Najkomercijalnija njezina pjesma je These Boots Are Made For Walkin, uvrštena u Grammy Hall of Fame. Udavala se dva puta i ima dvije kćeri.

Njena sestra Tina radila je kao producentica, poslovna žena, agentica i pjevačica. Tokom svoje karijere nije imala prepoznatljivih hitova, također se dva puta udavala, ali nema djece.