Kritizirao je i predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića kazavši kako "ne zna s kojim mandatom je došao i u čije ime govori".

"I da je predstavnik Hrvata jer funkcioniraju kao tri člana, rekao sam da sam ja predsjednik hrvatskih građana i onih Hrvata koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza", rekao je Milanović, prenosi Al Jazeera.

Na pitanje novinara je li rekao da je predsjednik Hrvata u BiH, Milanović je nastavio: "U onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, da se brinemo i vodimo računa o statutu Hrvata izvan Hrvatske, ali uz poštovanje zemalja, da".

"Kako možete biti predsjednik Hrvata iz BiH, vi ste predsjednik Republike Hrvatske", glasilo je sljedeće novinarsko pitanje.

"Hrvati u BiH i New Yorku imaju pravo glasa. To sam često problematizirao i pokušavao svesti u razumne nivoe, da se susjedna država ne kompromitira i ne ulazi u njen prostor. Ako tako mislite, trebalo bi mi zabraniti ulaz u BiH", naveo je.

Na pitanje zar nisu predsjednici BiH tri člana Predsjedništva BiH, Milanović je naveo kako svi građani BiH hrvatske narodnosti imaju hrvatsko državljanstvo.

"Jesam li im ja predsjednik? Mislim da jesam. To je politika koju nisam ja provodio, ali je takva danas i to su političke i formalno-pravne činjenice", rekao je Milanović.

Ovakvim izjavama Milanović je potvrdio da uporno pokušava da imitira predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, kojeg na predizbornim skupovima najavljuju kao "Predsednika svih Srba" i koji se uostalom sve vrijeme i ponaša kao lider "srpskog sveta". Nažalost, kao i 1993. godine, pokazuje se da, u kontekstu neprijateljskog odnosa prema Bosni i Hercegovini, službeni Zagreb ponovo oponaša Beograd.