"Nije tačno, nemojte izmišljati. Utvrđeno je da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid, tek toliko da imate u vidu. Nemojte obmanjivati narod kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper i pucao u nekoga. Nemojte da me prekidate", zaustavio je Vučić novinarku BHRT-a koja je podsjetila da je pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu utvrđeno da je Srbija kriva zato što nije spriječila genocid.

"Problem je u tom što stalno izmišljate, što se ne možete držati činjenica vi u Sarajevu, morate nešto izmišljati", nastavio je. "A da vi mene saslušate", opet joj je odbrusio.

Dodik se uključio rekavši da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vrijeme opsade nego što ih je ubijeno u Srebrenici. Ovakav gaf od Dodika nismo očekivali jer je ovom izjavom potvrdio opće prihvaćenu činjenicu da su u Sarajevu pod opsadaom od strane agresora ubijani svi njegovi građani bez obzira na nacionalnu pripadnost.

"U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. Nije bio nikakav problem da netko dođe pokazati pijetet i žaljenje. Molim vas da ne izmišljate", dodao je Vučić.

"Oni žele da naprave mit o Srebrenici, ali nije to - naglasio je Dodik.

On kaže da ako rezolucija o Srebrenici bude usvojena u Generalnoj skupštini UN-a, jedino rješenje je mirno razdvajanje Bosne i Hercegovine.

"Ljudi u Srpskoj su uznemireni i neće prihvatiti da žive sa Bošnjacima, koji im nameću ovaj teret", rekao je Dodik.