Gostujući jučer na televiziji N1 načelnik sarajevske Općine Centar i potpredsjednik Naše stranke Srđan Mandić izjasnio se pozitivno za ulazak njegove stranke u koaliciju s HDZ-om i SNSD-om. 

“Mislim da ne bi bilo dobro i da se neće ići u pravcu da Naša stranka ostane mimo sporazuma koji ima sa našim koalicionim partnerima. Moj stav je da zajedno treba ići do kraja jer je puno stvari koje su nam nadomak ruke i zbog kojeg vrijede žrtve”, kazao je Mandić.

Susret lidera SNSD-a i Naroda i Pravde Milorada Dodika i Elmedina Konakovića oduševio je Mandića, prenosi Slobodna Bosna. “Ja sam Konakoviću poslao poruku i čestitao”, pohvalio se načelnik Mandić.

Na Mandićev nastup pred kamerama televizije N1 reagirao je Albin Zuhrić, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, konstatacijom da je Srđan Mandić zapravo glas Dine Konakovića u Našoj stranci, aludirajući na činjenicu da je Mandić na mjesto načelnika Općine Centar izabran ponajviše zahvaljujući tome što su glasači Naroda i Pravde glasali za njega a ne za njegove protukandidate, odnosno NiP, stranka s najviše osvojenih glasova u Općini Centar na Lokalnim izborima 2020. godine, nije imao svog kandidata za načelnika.

Zuhrić smatra da Mandić u intervjuu zapravo šalje poruku svojim kolegama pred sjednicu na kojoj će odlučivati o koaliranju sa SNSD-om.

“Ako bude slušao Dinu, možda ga NiP opet izabere za načelnika, iako nisam siguran da ga nakon ovog mandata iko može spasiti”, napisao je Albin Zuhrić, predsjednik Kantonalnog povjereništva DF Sarajevo na Twitteru.