Sarajevom su danas, 29. septembra 2023. godine zajedno prošetali Zlatan Begić (DF), poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, Mahir Mešalić (DF), zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, Dženan Selimbegović, kandidat SDA i NES-a za načelnika Općine Stari Grada, Haris Zahiragić (SDA), delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, i Faruk Kapidžić (SDA), zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo a zatim su popili kahvu u bašti Hotela Europa.

Fotografije s današnjeg druženja ovih političara, koji djeluju gotovo na svim nivoima vlasti, objavio je Zahiragić na svome Facebook profilu, napisavši: “Borba za državu na svim nivoima. Šetnja i kafa u Starom gradu sa našim prijateljima.”

Begić je, baš nekako u to vrijeme, na Facebooku objavio status: “Da su ovako srčano kritikovali nametanje promjena izbornih pravila u izbornoj noći, suspenziju Ustava na 24 h, aparthejd i sl., kao što danas kritikuju izbore u jednoj političkoj stranci, Marfi i Šmit bi do sada proveli sve presude/odluke Evropskog i Ustavnog suda. Je li svanulo?”