Koordinacija boračkih organizacija Federacije Bosne i Hercegovine oglasila se o posljednjim političkim dešavanjima u našoj zemlji.

"Nerado, i u veoma rijetkim situacijama, javno iznosimo svoje mišljenje na političke prilike, ali ovaj put smatramo da više šutjeti ne smijemo. Ne želeći da se miješamo ko i s kim će formirati vlast, želimo da upozorimo probosanskohercegovačke političare da je nezavisnost, državnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH nešto što je trajna kategorija, svetinja oko čega nema pregovora", navode u saopćenju.

Kako se dodaje, bivši borci časne Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine su odbranili državu od dvostruke agresije i političarima je nezavisnu i cjelovitu predali da njome upravljaju.

"Gospodo političari, morate biti svjesni da iste one snage koje su devedesetih godina izvršile agresiju i danas ovu našu državu žele dodatno podijeliti, otcijepiti njene dijelove i praviti velike države u susjedstvu. Na svu sreću, mi to prepoznajemo", ističu u reakciji.

Kako dodaju, prepoznao je to i "kod nas Bošnjaka naš vrhovni vjerski autoritet reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović".

"Uvaženi reis, na čistom bosanskom jeziku kazao ono što bi svaki čovjek na njegovom mjestu kazao, a onda su počeli napadi od onih koji ovu državu ne vole, prije svih od Dodika i brata mu Čovića. Ili su toliki mrzoljubci države u kojoj žive ili oni ne razumiju bosanski jezik, kojeg oni i ne priznaju. Njima i njima sličnima poručujemo da se okrenu našoj zajedničkoj budućnosti, na dobrobit svih naroda i svakog čovjeka u jedinoj nam domovini BiH", navode iz Koordinacije.

Na kraju su uputili poruku Kavazoviću.

"Uvaženi reis efendija, vas molimo da skupa s našom ulemom uvijek govorite istinu, kako laži više puta izrečene ne bi, ne dao Bog, postale istina. Znamo da vas, isto kao i nas, ništa i niko uplašiti ne može, jer se i Vi, a i mi, samo Boga bojimo. Sve za Bosnu, Bosnu nizašta", zaključuje se.