Predsjednik bh. entiteta Rs Milorad Dodik izjavio je da je Milo Đukanović izgubio, ali se plaši da je pobijedila njegova politika usmjerena protiv Srba.

- Novoizabrani predsjednik Crne Gore Јakov Milatović o Srebrenici sudi onako kako je sudio i njegov prethodnik. Pozivanje na presude Međunarodnog suda, a ne pominjenje velikog stradanja Srba u i oko Srebrenice i otpor Srba da priznaju zločin koji nisu počinili, govori da je Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu ne oklijevajući da uvrijedi Srbe i Rs. Šteta, mislio sam da je antisrpska politika u Crnoj Gori poražena - istakao je Dodik.

Reagujući na izjavu Milatovića da je "u Srebrenici počinjen Genocid", Dodik je u izjavi Srni podsjetio da Јakov Milatović nikada ne bi postao predsjednik Crne Gore bez glasova Srba i ta činjenica ga je obavezivala na minimum obzira prema tom biračkom tijelu.

- I dalje mislim da je Milatović manje loš izbor od Đukanovića, ali je također i manje težak protivnik za smjenu od Đukanovića. Sljedeći put kada budu glasali u Crnoj Gori, Srbi bi morali znati za koga i koje politike glasaju. Јasno je da su ovoga puta glasali protiv Đukanovića, a ne za Milatovića - konstatovao je Dodik.

Novoizbarani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da je u Srebrenici počinjen Genocid.

- Međunarodni sud je bio vrlo jasan i donio odluku kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno reći da je Međunarodni sud negdje individualizirao Genocid u Srebrenici. Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, također, donio rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica. Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo taj sud o prošlosti koja je bila teška. Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je također imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, u Velici… To su sve stvari koje zaista jasno osuđujem - kazao je Milatović za Al Jazeera Balkans.

Podsjetimo, Dodik je, Milatoviću u nedjelju 2. aprila nakon što je obznanjeno da je porazio Đukanovića, prvi čestitao na pobjedi.

- Čestitam Jakovu Milatoviću izbor za predsjednika Crne Gore. Nadam se da će Crnu Goru voditi putem napretka i prosperiteta i da ćemo u duhu dobrosusjedskih odnosa uspješno sarađivati na korist građana i Crne Gore i Rs-a - poručio je Dodik prije pet dana.