Igor Stojanović optužuje kritičare svoje politike za radikalizam! Prije će biti da ste vi radikalni gospodine Stojanoviću. Jer ne samo što radikalno lažete ili barem svjesno prenosite radikalne laži već i crtate metu na čelo opozicionim novinarima i medijima, onima koji su razotkrivali vaš raniji politički radikalizam, latentno antibošnjaštvo i islamofobiju koju redovno provjetravate.

Odlično znate da je demantirana kleveta o podstanarstvu Filipa Mursela Begovića u stanu Osmana Mehmedagića Osmice brutalna laž i podvala ali je širite jer pokušavate da ušutkate sve one glasove koji ukazuju na vaše učešće u projektu obespravljivanja bošnjačkog naroda. Istog onog naroda za kojeg ste tvrdili kako nije i ne može biti ugrožen. Ne samo da ste izabrani glasovima HDZ i SNSD-a već ste, kada vam već nije uspjelo da zajedno s vašom kolegicom Lidijom Bradarom zaobiđete bošnjačkog predstavnika Refika Lednu, a što je bio ništa drugo već pokušaj državnog udara, oduševljeno pristali da vas na vlast dovede imperijalistička intervencija stranih država preko diktata Christiana Schmidta.

Što se tiče Jovana Divjaka, u čemu je tačno problem? Tekst nije pisao Filip Mursel Begović već ja, Mustafa Drnišlić, osoba koji je čitav rat provela u opkoljenom Sarajevu. Vama je sporno što je neko ukazao na sramotne izjave Jovana Divjaka koji je iznenada prije nekoliko godina počeo da tvrdi da se u Dobrovoljačkoj dogodio neki zločin ali da eto on nije odgovoran. Divjak je time ne samo širio najcrnji revizionistički narativ već je i svoje suborce, a što je najgore svoje podređene, "gurnuo pod autobus" tako što je u javnosti normalizirao njihov pravosudni progon od strane velikosrpskih elemenata u tužilaštvu. O problematiziranju selama ili panjaknju rahmetli Izetbegovića koji više nije bio među živima te stoga i nije mogao da se brani da i ne govorimo. Zašto bi to prešutili, zbog koga i zbog čega?

Interesantno je da Vama, kojem je smetalo što navijači nose transparente sa citatima Alije Izetbegovića, odjednom postaje prihvatljivo da se neke druge ličnosti tretiraju kao nedodirljive. E, neće moći.

I kako vas nije STID da VI kao sastavni dio jednog okupatorskog režima, posve nelegitimni, krajnje nelegalni, otvoreno nametnuti i prije svega podlo prijetvorni, držite moralne pridike nekome?! Kako to da VI, koji ste prije neki dan sahranili ideju multietničke i građanske Bosne i Hercegovine pristajući da obespravljujete njen najbrojniji narod, sada pričate o karakteru Armije RBiH ili ispravnom političkom kursu.

Sram da vas bude! Jedini vaš kurs je kurs izdaje, kurs domaćeg izdajnika, sluge stranog okupatora!

VIŠE O TEMI: BEGOVIĆ DEMANTIRA KLEVETE: Živim u Nahorevu u privatnom stanu 10 godina, nisam podstanar Osmice, niti sam ikada bio

VIŠE O TEMI: Nakon Konakovićevog napada: Begović sklanja djecu na sigurno, ugrožena mu je sigurnost porodice

Facebook status Igora Stojanovića: