Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović uputili su muslimanima u našoj državi, regiji i bošnjačkoj dijaspori, ali i reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, čestitke u povodu Bajrama uz želje da bajramske dane provedu u dobrom zdravlju, sreći i rahatluku, s porodicama, prijateljima i komšijama.

"Tokom mjeseca ramazana jačali smo duhovnu snagu, obnavljali ljubav prema Bogu i ljudima, dijelili radost iftara osnažujući jedinstvo i solidarnost", stoji u poruci Šefika Džaferovića.

On je istakao da su bajramski dani su prilika da damo lični doprinos u kreiranju boljeg ambijenta za svakog, te da se bolje razumijemo, uvažavamo i poštujemo.

"Neka nam duhovno bogatstvo i zajedništvo stečeno u ramazanu ostane prisutno u društvu tokom cijele godine", njegove su riječi.

Bakir Izetbegović je naglasio da su istrajnost, samodisciplina, strpljivost, saosjećajnost i razumijevanje ojačani tokom ramazana te je izrazio nadu da nam ove osobine ostanu u srcima i tokom cijele godine.

"Neka nam duhovno bogatstvo stečeno u ramazanu i radost Bajrama, kao krune ramazanskih ibadeta, pomognu da obnovimo i učvrstimo međusobne veze, ojačamo našu vjeru i naše jedinstvo, te da budemo iskren, snažan i pouzdan oslonac jedni drugima", poručio je Izetbegović.