Politika | 23.04.2022.

DRŽAVNI VRH U STOCU

Džaferović i Komšić posjetili Stolac: Mladi život je izgubljen, materijalnu štetu ćemo nadoknaditi

Predsjednik Predsjedništva BiH Šefik Džaferović susreo se u subotu u Stocu s članovima porodice nastradale djevojke koja je život izgubila u sinoćnjem razornom potresu koji je pogodio Hercegovinu.

R.I

Porodičnu kuću nastradale djevojke, na koju je pao kamen tijekom zemljotresa, zajedno s Džaferovićem obišao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Nakon susreta s članovima porodice Džaferović je kazao kako je ovo jedna vrlo teška situacija, jedan mladi život je izgubljen.

"Došao sam da porodici, koja je također povrijeđena, izrazim sućut, te brz i uspješan oporavak. Materijalnu štetu ćemo nadoknaditi" kazao je Džaferović.

Istaknuo je kako je prije polaska razgovarao s federalnim premijerom Fadilom Novalićem i federalnim ministrom za izbjegla i raseljena lica Edinom Ramićem i što se toga tiče oni će uraditi sve da se ova šteta sanira.

U sinoćnjem potresu materijalna šteta je na području Stoca nastala na nekoliko porodičnih kuća, na Osnovnoj školi i Domu zdravlja Stolac.

 

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

STALJINOV ČEKIĆ: Uspon i pad Vjačeslava Molotova

SCHMIDT PRED VIJEĆEM SIGURNOSTI: Što prije izabrati sudiju Ustavnog suda kojeg je predložio HDZ

Rs protiv jedinstvenog broja za hitne pozive, BiH ostaje bez milijarde eura

Ko je Robert Fico, slovački premijer na kojeg je danas izvršen atentat