Tetris | 18.10.2021.

Nastavka sudskog procesa u Bosni i Hercegovini

Edin Vranj pušten iz pritvora

Informaciju da je Edin Vranj pušten iz pritvora u Srbiji na zvaničnom Twitter profilu objavila je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

R.I.

“Pozdravljamo ovu odluku. Saradnja tužilaštva u procesuiranju ratnih zločina je neophodna za normalizaciju. U tom pravcu očekujemo postupanje i u slučajevima Osmanović i Mujanović! Vrijeme je da u regionalnoj saradnji pređemo sa riječi na dijela”, poručila je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.

Sredinom prošle sedmice Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv osumnjičenog Edina Vranja, zbog navodnog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika u Goraždu.

Optužnica je uslijedila vrlo brzo – mjesec nakon njegovog iznenadnog hapšenja na graničnom prijelazu Uvac. Zatraženo je da se njegov predmet ustupi Tužilaštvu Bosne i Hercegovine te je pušten iz pritvora u Srbiji.

Vranj je bivši visoki službenik Federalne uprave policije.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Uspostavljen kontakt sa dvije osobe iz helikoptera iranskog predsjednika Raisija, ajatolah poručio Irancima da se mole

Helikopter koji je prevozio iranskog predsjednika Ebrahima Raisija doživio je nesreću

Erdogan: 19. maj je "kamen temeljac" za izgradnju snažne Turske

Kina je najbrže rastuće tržište električnih vozila u svijetu