Originalni recept Coca-Cole iz 1886. godine podrazumijevao je kokain i alkohol kao sastojke ovoga pića. Nakon uvođenja zabrane alkohola u SAD-u, ovaj sastojak je uklonjen, a bez kokaina Coca-Cola je ostala tek 1903. godine.

Iako većina, vjerovatno s pravom, smatra da je najava kupovine Coca-Cole i vraćanja kokaina kao njegovog sastojka samo šala, treba napomenuti kako je većina mislila da se Musk šali i kada je najavio da će kupiti Twitter obećavajući vraćanje izgubljenog sastojka ove društvene mreže - slobode govora.

Musk već duže vrijeme kritikuje Twitter smatrajući da ova društvena mreža svojim pravilima ograničava slobodu govora. Nakon što je Twitter zajednica kupovinu Twittera Elonu Musku predstavila kao “izazov”, on je odlučio i da ga prihavati i “oslobodi plavu pticu”. U ponudi za kupovinu Musk je naveo i to da će uvesti niz promjena na Twitteru - od popuštanja ograničenja sadržaja, do iskorjenjivanja lažnih računa.

"Sloboda govora temelj je funkcionalne demokratije, a Twitter je digitalni gradski trg na kojem se raspravlja o pitanjima vitalnim za budućnost čovječanstva", smatra Musk.

Inače, Musk je najbogatiji čovjek na svijetu, prema časopisu Forbes, s procijenjenom neto vrijednošću od 273,6 milijardi dolara, uglavnom zbog svog udjela u kompaniji Tesla koju vodi, a vlasnik je i SpaceX, kompanije koja razvija letjelice i obavlja letove u svemir.