Politika | 15.01.2023.

Direktor Memorijalnog centra

Emir Suljagić brutalno izvrijeđan na Twitteru nakon što je prokomentirao sinoćnji incident na Ilidži

Valja istaći da je ovo samo kap koja je prelila čašu. Emiru Suljagiću već duže vrijeme se prijeti, zbog čega je nerijetko primoran brisati objave (dok neke bivaju uklonjene od samog Twittera), a sve zato što je direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari i što se ne libi otvoreno govoriti o srpskim zločincima i njihovim zlodjelima koja su činili nad civilima, koji su uključivali žene, starce, čak i djecu

R. I.

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari Emir Suljagić na društvenoj mreži Twitter izložen je strahovitim napadima od srpskih nacionalista. Naime, nakon što je prokomentirao dešavanja na malonogometnom turniru koji se održao u Sarajevu, na kojem je došlo do napada na grupu građana iz Beograda i povređivanja jednog od njih, trpi teške uvrede.

Sve je krenulo nakon što je na svom Twitter nalogu napisao sljedeće:

"Dobro su deca i prošla, pre 30 godina mogao je u Sarajevu da ih pogodi snajper ili minobacačka granata, ne daj Bože...", na taj način je sarkastično uporedio incident s Ilidže i brutalnu agresiju kojoj je Sarajevo bilo izloženo u periodu od 1992. do 1995. godine.

Iako su gotovo svi u Bosni i Hercegovini osudili sinoćnja dešavanja, sporadični slučaj, dok u isto vrijeme u Beogradu i ostalim dijelovima Srbije ne priznaju sudske presude koje govore da je, primjerice, u Srebrenici, iz koje dolazi i Emir Suljagić, počinjen zločin genocida, Twitter javnost u Srbiji na najbrutalniji mogući način izvrijeđala je direktor Memorijalnog centra i jednog od preživjelih u srebreničkom paklu.

Među njima našao se i Nebojša Krstić, član nekadašnje beogradske novovalne grupe VIS Idoli te sadašnji bot i, kako ga u samoj Srbiji zovu, podgu*na muha Aleksandra Vučića, u prošlosti savjetnik bivšeg srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, koji je napisao da je "Alija Izetbegović na Markalama uvježbavao ubijanje svog naroda". On je Emira Suljagića nazvao i "falsifikatorom broja srebreničkih žrtava".

Osim njega, i brojne druge pročetnički nastrojene komšije Emira Suljagića nazvale su "gadom i gov**tom od čovjeka", "lošim muslimanom", "budaletinom", "notornim fašistom", "blesanom i seoskom varalicom"...

Valja istaći da je ovo samo kap koja je prelila čašu. Emiru Suljagiću već duže vrijeme se prijeti, zbog čega je nerijetko primoran brisati objave (dok neke bivaju uklonjene od samog Twittera), a sve zato što je direktor Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari i što se ne libi otvoreno govoriti o srpskim zločincima i njihovim zlodjelima koja su činili nad civilima, koji su uključivali žene, starce, čak i djecu.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Dobro se sjetio: Konaković se konačno suprotstavio Mađarima

Krišto sa Vučićem potpisala nastavak akcionog plana za Zajedničko regionalno tržište

Erdogan najomiljeniji lider u većini zemalja Zapadnog Balkana

Seks-skandal potresa Modijevu Indiju