Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas je, po preporuci ljekara, napravio pauzu u predizbornim aktivnostima zbog manjih zdravstvenih poteškoća koje je doživio sinoć, javlja Anadolija.

Zbog premorenosti uslijed intenzivnih predizbornih aktivnosti tokom posljednjih dana, Erdogan je sinoć tokom gostovanja na jednoj turskoj televiziji imao blažih zdravstvenih poteškoća, u vezi s čim se danas oglasio na društvenim mrežama.

Erdogan je, zahvalivši svim građanima koji su uputili poruke podrške i želje za brzim oporavkom, naveo kako u skladu sa preporukama ljekara danas ostaje kod kuće.

"Danas ću se odmarati kod kuće po savjetu naših ljekara. Nažalost, danas se nećemo moći okupiti s našom braćom iz Kirikkalea, Yozgata i Sivasa. Potpredsjednik Fuat Oktay će u moje ime učestvovati u programima u Kırıkkaleu, Yozgatu i Sivasu. Ako Bog da, od sutra nastavljamo s našim programom. Nastavit ćemo raditi kako bismo našu voljenu naciju doveli do ciljeva 'Stoljeća Turkiye'. Ovom prilikom svim svojim građanima želim zdravlje, mir i blagostanje", poručio je Erdogan.