Sport | 13.06.2022.

Novo partnerstvo

FK Sarajevo i Maarif škole potpisali protokol o saradnji

"Maarif" škole u Sarajevu započele su aktivnosti u kampusu na Mojmilu 2018. godine i to na nivoima predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja. Osnivač škola je Turska fondacija "Maarif". "Maarif" je dosad otvorio škole na različitim kontinentima, a značajan broj svršenika ovih škola svoje obrazovanje nastavlja na univerzitetima u Turskoj

R. I.

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo i Maarif škola u Sarajevu (Maarif Schools of Sarajevo) danas su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine potpisali protokol o saradnji, javlja Anadolu Agency (AA).

Protokol o saradnji u prostorijama FK Sarajevo zvanično su potpisali direktorica FK Sarajevo Ajla Alimanović i predstavnik Turske fondacije "Maarif" za Bosnu i Hercegovinu Yakup Gul.

Alimanović je nakon potpisivanja protokola istakla da FK Sarajevo već dugo ima odličnu saradnju s turskim kompanijama.

"FK Sarajevo generalno s turskim kompanijama ima jako dobru saradnju. Turkish Airlines je naš generalni sponzor već godinama i drago nam je da proširimo saradnju i na druge, pogotovo obrazovne institucije u BiH. Djeca iz Maarif škola će uvijek biti dobrodošla na našim utakmicama", kazala je Alimanović.

Istakla je da je vrlo važno da se djeca i mladi bave sportom i da od malena grade kulturu navijanja.

Dodala je također da u FK Sarajevo od naredne sezone imaju velika očekivanja.

"Od naredne sezone očekujem mnogo više nego u prošlosti i ono čemu sigurno idemo je da se kvalificiramo za Evropu", rekla je Alimanović.

Gul je izjavio da Turska fondacija "Maarif" u mnogim državama provodi obrazovne aktivnosti.

"U zemljama u kojima djelujemo potpisujemo protokole o saradnji s mnogim fondacijama, organizacijama i institucijama. Od sada je ovdje u BiH jedan od naših najvažnijih partnera i FK Sarajevo", kazao je Gul.

Dodao je kako je vrlo važno da se djeca bave, pored edukativnih, i sportskim aktivnostima s ciljem zdravog života.

"Upravo ovim protokolom naš cilj je da se učenici ne samo bave obrazovanjem nego i da imaju potrebnu podršku u sportskim aktivnostima. I zato smo potpisali ovaj protokol. Najvažnija poruka koju želimo poslati time je da je u zdravom tijelu zdrav um. S jedne strane obrazovanje, a s druge sportske aktivnosti", rekao je Gul.

"Maarif" škole u Sarajevu započele su aktivnosti u kampusu na Mojmilu 2018. godine i to na nivoima predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja. Osnivač škola je Turska fondacija "Maarif".

"Maarif" je dosad otvorio škole na različitim kontinentima, a značajan broj svršenika ovih škola svoje obrazovanje nastavlja na univerzitetima u Turskoj.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Hoće li FIFA zabraniti Izraelu učešće na međunarodnim takmičenjima

Feyenoordov Arne Slot od ovog ljeta je Liverpoolov menadžer

Stefan Ortega, zvijezda koju niko nije očekivao

Propast projekta Mbappe: 764 miliona bačena u vjetar