Libanski pokret otpora Hezbolah izveo je višestruke napade na izraelske vojne položaje u sjeveru Izraela u još jednoj operaciji odmazde protiv genocidnog rata režima Tel Aviva u Gazi.

Libanonska televizijska mreža al-Mayadeen na arapskom jeziku, pozivajući se na kratku izjavu Hezbolaha, izvijestila je da je grupa lansirala dvije rakete zemlja-zemlja Falaq (Sumrak) iz baze Khirbet Ma'ar kasno u petak, a projektili su pogodili određene ciljeve precizno.

Borci Hezbolaha su također napali skup izraelskih vojnika u Ruwaisat al-Alam na okupiranom brdima Kfar Chouba. Libanonska grupa otpora gađala je izraelske snage stacionirane u blizini vojne lokacije al-Menara, zbog čega je nekoliko vojnika povrijeđeno.

Također, rakete usmjerene i na druge izraelske vojne lokacije, uključujući i onu u okupiranom libanskom selu Hounin i mjestu al-Bagdadi.

Okupljanje izraelskih trupa našlo se pod udarom dronova dok su se spremali da zauzmu položaj u kibucu Ma'ayan Baruch.

Sve strateške izraelske lokacije 'u dometu' naših raketa, dronova: najviši zvaničnik Hezbolaha
 
Visoki zvaničnik Hezbolaha kaže da su sve vojne lokacije i strateške instalacije širom teritorija koje je okupirao Izrael u dometu projektila i dronova te grupe.

Osim toga, izraelski vojnici smješteni u blizini kasarne Ramim bili su gađani salvom raketa. Za sada nema izvještaja o mogućim žrtvama i stepenu pričinjene štete.

Izraelska vojska od nakon 7. oktobra izvodi napade na libanonsku teritoriju, što je izazvalo uzvratne udare libanonskog pokreta otpora Hezbolah u znak podrške palestinskom narodu u Pojasu Gaze.

Pokret je obećao da će nastaviti svoje operacije sve dok režim u Tel Avivu nastavi s napadom na Gazu.

Izraelski rat u Gazi ubio je najmanje 30.228 ljudi, većinom djece i žena. Još 71.377 osoba je također ranjeno.