Igor Dodik, sin predsjednika SNSD-a i bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, odnedavno je i zvanično u političkim vodama.

Otac ga je imenovao za organizacionog sekretara SNSD-a, a Igor je odmah krenuo oštro. Tako se na društvenoj mreži X obrušio na crnogorske najviše zvaničnike, konkretno premijera Milojka Spajića i njegovu stranku Pokret Evropa sad.

- Milojko Spajić, sa kojim sam imao jako korektan odnos, pomagao mu da digne stranačku infrastrukturu u Crnoj Gori i koji je dolazio u Banju Luku da podrži dan Rs-a i koji se divio kako se borimo sa svim, nakon Escobara dobije amneziju i izjavi kako je dan RS-a neustavan - napisao je Dodik.

Podgorička Pobjeda u autorskom tekstu Nenada Zečevića podsjeća kako se tri člana porodice Dodik nalaze na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država. Ministarstvo finansija SAD-a uvelo je sankcije sinu i kćerki Milorada Dodika - Igoru i Gorici - 24. oktobra 2023, dok se Milorad Dodik na crnoj listi nalazi još od 2017. godine. Pored Dodikove djece, na spisku su i kompanije čiji su vlasnici ili suvlasnici, prenosi Faktor.

Mlađi Dodik nije objasnio na koji način je pomogao Spajiću da podigne infrastrukturu. Ako je u pitanju novčana pomoć, onda je to zakonom zabranjeno jer crnogorski zakon o finansiranju političkih partija strogo zabranjuje primanje donacija iz inostranstva, navodi Pobjeda.

Iz PES-a jučer nisu odgovorili na upit Pobjede za komentar tvrdnji Igora Dodika, a zastupnik te partije Miodrag Laković je kratko rekao da ne komentariše stavove partijskih funkcionera i činovnika iz zemlje i inostranstva.