Nacionalni turski avioprijevoznik Turkish Airlines (THY) objavio je reklamni film snimljen sa svjetski poznatim portugalskim trenerom Joseom Mourinhom za finale UEFA Lige prvaka 2024. godine, javlja Anadolu.

Prema saopćenju pres-službe THY-a, reklama je snimljena za londonsko finale UEFA Lige prvaka 2024, čiji je ova kompanija službeni sponzor.

Finale je na rasporedu 1. juna 2024. godine na Wembleyju, u Londonu, a sastaće se Borussia Dortmund i Real Madrid.

U filmu Jose Mourinho, koji iskusi jedinstvene usluge Turkish Airlinesa tokom leta, pobjeđuje u teškom šahovskom meču. Dok kuša gurmanske delicije koje nudi THY-ova kuhinja u "biznis klasi", Mourinho također uživo prati utakmicu UEFA Lige prvaka.

Predsjednik Uprave i Izvršnog odbora Ahmet Bolat je rekao da su "kao Turkish Airlines vrlo ponosni što smo službeni sponzor tako prestižnog događaja kao što je UEFA Liga prvaka. U tom kontekstu, ova suradnja s Joseom Mourinhom jača snagu našeg brenda u globalnoj areni i njegovu predanost sportu".

Mourinho je izjavio da je THY s nagradama koje dobiva svake godine dokazao da je najbolji avioprijevoznik u Evropi .

"Velika mi je čast raditi s njima. Ovom saradnjom spajamo moju strast za pobjedama i jedinstveni pristup usluge Turkish Airlinesa", rekao je portugalski stručnjak.