U Novoj Kasabi, mjestu u kojem žive povrtnici Bošnjaci u opštini Milići, otvoren je restoran „Stara Kasaba“. Vlasnik tog restorana, lokalni poduzetnik Alen Bošnjaković, tim je povodom organizirao večeru i druženje za svoje komšije Kasablije.  

Restoran koji se nalazi u Novoj Kasabi pored magistralnog puta između Vlasenice i Zvornika jučer su posjetili lokalni pop iz Milića Ljubiša Vujičić, muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović i Mustafa ef. Berbić, imam u Novoj Kasabi.

Poželjeli su sreću vlasniku Alenu Bošnjakoviću i zajedno s njim danas poslali jednu divnu poruku iz Nove Kasabe, te pozvali sve iz okoline da dođu i uživaju u uslugama ovog restorana. Ekonomski prosperitet i razvitak ovog kraja je svima cilj.

Bošnjakovića sugrađani poznaju kao velikog patriotu i čovjeka koji je odlučio ostati u Podrinju, u ovom dijelu istočne Bosne pokrenuti svoju poduzetničku priču i dati poslovnu priliku svojim sugrađanima, zaposliti ih i dijeliti s njima “koru hljeba”. Oživjeti Novu Kasabu nije lahak poduhvat, zna to i Alen, ali je od velikog značaja s obzirom na historiju ovog mjesta i događaje koji nas vežu za počinjenu agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

Alen je prije nekoliko godina u Novoj Kasabi otvorio firmu „Metkomp“, koja uspješno posluje i koja se bavi proizvodnjom medicinskih kada. U toj firmi trenutno je zaposleno 30 radnika, dok će sad i u restoranu biti zaposleno dodatnih pet radnika.

Alen je uložio novac u svoje rodno mjesto, zaposlio svoje komšije iz okolnih mjesta, uspješan je biznismen koji radi veoma dobar posao u Podrinju, i trenutno je jedna od svjetlih tačaka u svom povratničkom okruženju.