Svijet kraljevskih porodica ovih dana priča o vjenčanju Miriam Ungria i jordanskog princa Ghazija Bin Muhammada, rođaka jordanskog kralja Abdullaha. Vjenčanje je održano prošle subote, trećeg septembra a za njega se saznalo svega nekoliko dana prije ceremonije kada je odabranima stigla pozivnica sa jordanskog dvora.

"Kraljevski Hašemitski sud sa zadovoljstvom objavljuje vjenčanje Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa Ghazija bin Muhammada i Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princeze Miriam, princeze od Turnova, u subotu, 3. septembra 2022. u prisustvu Njegovog Veličanstva Kralja Abdullaha II“, stajalo je u pismu koje je izdala Hašemitska kraljevska kuća.

Za Španjolku Miriam Ungriu ovo je drugi brak, ona je postala bugarska princeza kada se 11. jula 1996. udala za bugarskog princa Kardama. Godinu dana kasnije rođeno je njihovo prvo dijete, princ Boris, a 1999. godine i princ Beltran.

No, njen je suprug 2008. doživio tešku saobraćajnu nesreću koja je ostavila teške posljedice po zdravlje od kojih se nikada nije oporavio i 2015. je preminuo. Dvanaest mjeseci nakon prinčeve smrti, Miriam, gemologinja i diplomirana historičarka, osnovala je MdeU, firmu za dizajniranje nakita.