Osim spolne zastupljenosti, zanimljivo je vidjeti i neke druge parametre novog saziva Hrvatskog sabora. Prema Izvještaju o provedenim izborima Državnog izbornog povjerenstva, novoizabrani saborski zastupnici u prosjeku imaju skoro 51 godinu, dok su zastupnice nešto mlađe, prosječno broje 49 godina starosti.

No, hrvatski mediji su iskazali iznenađenje kada su otkrili da je najmlađi predstavnik novizabrani predstavnik Bošnjaka, Albanaca, Makedonaca, Crnogoraca i Slovenaca Armin Hodžić, koji je rođen 1996. godine u Zagrebu.

Pobjeda Armina Hodžića u utrci za Hrvatski sabor ujedno je i rekordan izlazak Bošnjaka na neke parlamentarne izbore. Armin Hodžić je osvojio 3.375 glasova što je 661 glas više od najboljeg rezultata bivšeg predsjednika SDAH Šemse Tankovića – 2.711 glasova koje je osvojio 2003. godine. 

Šokantnost koja se tiče njegovih godina proizlazi iz, barem što se tiče pisanja hrvatskih medija, iz njegovog zrelog nastupa koji kudikamo nadilazi njegove godine. I zaista, ovih dana Armin Hodžić se prema količini i kvaliteti svojih nastupa prometnuo i u svojevrsnog glasnogovornika skupine od 8 manjinskih zastupnika koji igraju važnu ulogu u sastavljanju vladajuće koalicije u Hrvatskoj.

O Arminu Hodžiću i njegovom političkom programu saznajte iz intervjua u podcastu Stava:

Armin Hodžić: Sve smo preokrenuli, Bošnjaci su zajedno u Hrvatskoj