Nakon što je sarajevska gradonačelnica Benjamina Karić Federalnoj upravi policije prijavila da osjeća ugroženost sebe i svoje porodice, a nakon niza poruka na društvenim mrežama koje je ona shvatila kao prijeteće, ona će na nivou Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo dobiti pojačane mjere nadzora po mjestu rada i življenja.

Ovu informaciju Faktoru je potvrdila glasnogovornica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Mersiha Novalić.

VIŠE O TEMI: Hoće li državljanin Izraela Amir Gross Kabiri biti ispitan u FUP-u

Kako je kazala, nakon što je Karić podnijela prijavu FUP-u, oni su depešom obavijestili sve koji su o tome trebali biti obaviješteni, te je MUP Kantona postupio u onom dijelu koji je njihova nadležnost, a to je pružanje zaštite Karić, s obzirom na to da je za gradonačelnicu nadležna Uprava policije MUP-a KS.

“Komesar je odmah pokrenuo potrebnu proceduru i u saradnji sa nadležnim načelnicima policijskih uprava bit će poduzete sve potrebne mjere kako bi na svaki način bila zaštićena njena, kao i sigurnost njene porodice. Sa prijaviteljicom će biti obavljeni detaljni razgovori i napravit će se procjene gdje i na koji način će joj biti pružena potrebna zaštita”, kazala je Novalić.