Međunarodni aerodrom Tuzla je drugi po veličini aerodrom u Bosni i Hercegovini. Poznat je kao niskotarifno aviočvorište naše države, jer ga koriste putnici iz BiH, bh. dijaspore kao i putnici iz susjednih zemalja Hrvatske i Srbije.

U ovoj, nekadašnjoj vojnoj bazi koja od 1998. godine služi kao civilni aerodrom ovih je dana, a u povodu 25. rođendana, položen kamen temeljac za izgradnju tamošnjeg trećeg odlaznog terminala. Rok izvođenja radova je šest mjeseci, a u istom periodu bi se trebao završiti i projekt izgradnje modernog parkinga kapaciteta za više od 300 vozila. Vlada Tuzlanskog kantona, na čijem je čelu Irfan Halilagić, uz veliku pomoć Vlade FBiH za 2023. godinu, osigurala je 1.880.000 KM za nastavak ulaganja i razvoja ovog aerodroma. Kako je istaknuto, ciljevi na kojima rade su bolji pristupni putevi, dodatne linije i destinacije te 600.000 putnika godišnje.

Kada je Stranka demokratske akcije predložila Irfana Halilagića na funkciju premijera Vlade TK, politički protivnici ove političke stranke krenuli su s ismijavanjem i spočitavanjem njegovih kompetencija. Govorili su da je mlad i gotovo bez ikakvog životnog, a kamoli poslovnog iskustva. Za neke je bio „brnjo“ i „balavac“.

Ipak, nije dugo trebalo da rad i zalaganje Irfana Halilagića demantiraju te navode. Za samo tri mjeseca na premijerskoj dužnosti uspio je realizirati 11 od ukupno 18 mjera koje su bile zacrtane ekspozeom, a nakon toga je uslijedilo i povećanje izdvajanja za penzionere, ulaganje u sanaciju i poboljšanje putne infrastrukture, ali i u sigurnost (nabavka transportera). Proširenje kapaciteta Međunarodnog aerodroma Tuzla samo je još jedan u nizu uspjeha Vlade TK premijera Irfana Halilagića, koje će u velikoj mjeri doprinijeti turističkom, ali i privrednom razvoju ovog dijela BiH.