"Skoro će zima" nova je balada iz njegove kreativne radionice, a u isto vrijeme objavio je i duet "Ne radujemo se" s beogradskim multiinstrumentalistom Markom Louisom. Obje pjesme bit će premijerno izvedene uživo na prvom od četiri rasprodana beogradska koncerta.

 

Nastavak je to posebne umjetničke price, Merlinovog specifičnog muzičkog izraza zbog čega već pune četiri decenije dominira popularnom muzičkom kulturom ovih prostora. A i dalje ostaje jedinstven i nadaleko prepoznatljiv autor koji svojim stihovima upakovanim u moderne muzičke izraze i najmoderniju svjetsku produkciju ostavlja trajni zapis najčišće ljubavne emocije tako jednostavno, a opet moćno kako bi uvijek i u svako vrijeme bio dostupan svim generacijama.

 

- Dragi moji prijatelji, upravo su pred vas izašle dvije ljepotice, dvije sestre blizanke. Jedna s Markom, jedna sa mnom. Iako se možda čini da svaka priča svoju priču, izgleda da je to jedna priča. O našim životima, o našim ljubavima, sreći i razočarenju, o svemu onome što mi svi zajedno prolazimo u našim životima. Nadam se da ćemo ih dugo zajedno pjevati - poručio je sarajevski kantautor po izlasku novih singlova i video spotova, koji su dostupni nan platformi YouTube.