Otac Muris Gadžun se kroz obratio suze okupljenima, te jedva smogao snage da izusti riječi zahvalnosti.

Advokat porodice Gadžun Almin Dautbegović obratio se okupljenima i kazao kako nije imao sličnih slučajeva u karijeri, te da je smrt malene Džene navela ljude koji nikad u životu nisu zaplakali da zaplaču.

“Nadali smo se da će Tužilaštvo naći krivce. Ovaj posao koji tužilac radi je krenuo u nekom pravcu kojim nismo zadovoljni. Mi nemamo Bog zna kakva prava, ali niko ne može da sakrije uzrok smrti. Mi smo pustili da posao ide svojim tokom, no mi smo jučer iz medija saznali da je Tužilaštvo saslušali neke svjedoke. Nama se te informacije uskraćuju”, kazao je Dautbegović.

Majka djevojčice, Amila podsjetila je kako su tri mjeseca prošla od smrti njene djevojčice.

“Naša porodica je tri mjeseca u agoniji. Čekali smo tri mjeseca i smatramo da smo im dali dovoljno vremena i bilo je dosta. Žalosno je da mi koji smo izgubili djecu moramo tražiti pravdu na ulici” započela je ona.

Zatim se osvrnula na okolnosti smrti malene Džene.

“Želimo istinu o istrazi, uzrok smrti, te da se krivac kazni. Nas kao roditelje ne zanima da li je neka politička partija u pitanju. Očekujemo od Tužilaštva da ispuni naše zahtjeve. Ne tjerajte nas da dolazimo ponovo i tražimo pravdu na ulici”, kazala je majka.