"Ostavljamo iza sebe prošlost i okrećemo se budućnosti. Ono što mogu reći jeste da smo svi ovdje svjesni da smo u sukobima puno izgubili, a dogovorima možemo maksimalno dobiti", kazao je Marjanović, inače politički marginalni nebošnjak kojeg su Dino i Neka poveli da kapitulira u ime Bošnjaka!

Kako samo spadaju maske, nestadoše preko noći "nacionalisti na vlasti", nestade "tronacionalni režim" a negatori genocida i štovaoci UZP-a odjednom postadoše progresivne snage sa kojma se gradi bolja budućnost i sa kojima nema sukoba. Isti oni koji su decenijama napadali na SDA kako navodno popušta Dodiku i Čoviću sada otvoreno kapituliraju pred paklenim dvojcem i njihovim zathjevima uz glasan aplauz svojih simpatizera - uhljeba, poluinteligenata i odroda.

Dešava se ono na što smo godinama upozoravali na Stavu...od početka jedini problem je svima njima bila SDA kao stranka koja artikulira i štiti bošnjačke nacionalne interese. Marginalizacijom SDA započinje čerupanje države kakvo ste mogli vidjeti samo na "Opstanku" kada se hijene, šakali, lešinari i ostali strvinari otimaju za komadiće žrtve koju nisu pojeli predatori.

Stvari treba nazvati pravim imenom. Ovo je prevrat, puč, državni udar, otvoreno poništavanje političke volje većinskog naroda u Bosni i Hercegovini i izvode ga strane ambasade u saradnji sa srpskom i hrvatskom politikom te domaćim izdajnicima.