Politika | 10.05.2024.

KONAKOVIĆEVE "BRITKE SABLJE" BI DA SJEKU

PRIJETNJE: NiP-ovci bi Avdu Avdića rješavali po "hitnom postupku"

Politička radikalizacija koju je u javni prostor uvezao Elmedin Konaković postaje svakim danom sve izraženija i opasnija jer Konakovićevo do sada nesankcionisano siledžijsko verbalno nasilje spram bilo koga ko mu se nađe na putu navodi i njegove sljedbenike da oponašaju svoga "prečasnog" lidera.

A.Z

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković ovih je dana ponovo u centru pažnje i javne polemike nakon što je grubo etiketirao i izvrijeđao novinara Avdu Avdića. Riječ je o još jednom u nizu napada na novinare od političke ličnosti koja je nedavno, na novinskoj konferenciji, izjavila da mu pola kućnog budžeta dolazi od medija, odnosno od Al Jazeere Balkans, gdje mu radi supruga kao spikerica.

Nakon što je Konaković reagirao ispod za njega kritičkog posta stipendistice Dnevnog Avaza, rediteljice i nećakinje novopečenog Bosanca i pitomca akademije Kulin Ban - Nejre Latić Hulusić, javio se jedan iz galerije dežurnih likova Naroda i Pravde koji bez sankcija već godinama prijete svima onima što ne misle poput njih.

Ovaj put riječ je o stanovitom Ameru Lučkinu, očito sljedbeniku Elmedina Konakovića, koji bi novinara Avdu Avdića rješio "po hitnom postupku".



Na upit na kakav konkretno hitan postupak misli, ovaj Dinin nipadžijski bojovnik pojasnio ke kako je odlično poznato "šta treba sa takvima " poput Avdića i svih ostalih "medijskih nakaza" koje mogu biti zaštićene tek onoliko koliko budu "profesionalno i časno obavljali svoj posao".

Time se Lučkin valjda referirao na poznatu izjavu svoga lidera i capo di tutti capi trojkinog režima, Elemedina Konakovića, koji redovno djeli novinare na one dobre koji rade "onako kako politike Trojke to od njih traže" i one druge, pokvarene i loše koji rade za mitski "režim" te stoga nisu niti profesionalni, niti časni pa ne zaslužuju da budu zaštićeni od napada političara i njihovih sljedbenika.

Politička radikalizacija, koju je u javni prostor uvezao Elmedin Konaković, postaje svakim danom sve izraženija i opasnija jer Konakovićevo do sada nesankcionirano siledžijsko verbalno nasilje, spram bilo koga ko mu se nađe na putu, navodi i njegove sljedbenike da oponašaju svoga "prečasnog" lidera.

Primitivizacija, radikalizacija i sveopća degeneracija političkog diskursa nastala pojavom NIP-a dovela je do toga da razni polusvijet, sva ta Konakovićeva "hrabra srca" i "britke sablje", sada imaju hrabrosti da otvoreno mašu sabljama iznad novinarskih glava zahtjevajući "hitne postupke".

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

JEDNO GOVORE DRUGO RADE: Srpska politička i društvena elita na cijeli srpski narod prebacuje odgovornost za genocid

Zoran Turković ponovo kandidat za gradonačelnika Stoca

PROROČIĆ: Velikosrpska retorika i Srebrenica - istinom protiv političkih laži

Ko su ljudi koji su ključeve Ustavnog suda predali Draganu Čoviću?