Bivši nogometni reprezentativac BiH i član stručnog štaba nogometne ˝A˝ reprezentacije BiH Elvir Rahimić, u sklopu humanitarne akcije kojoj je pokrovitelj, donirao je sredstva Udruženju porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL”, koja će i u 2024. godini osigurati opstanak društvenog centra za djecu i mlade koji su se oporavili od raka. Također, Rahimić je dan ranije uputio donaciju Centru ˝Koraci nade˝, koji okuplja djecu i mlade sa posebnim potrebama, a koji se nedavno suočio sa problemom nedostatka finansijskih sredstava, zbog čega im nakon 29 godina uspješnog rada prijeti zatvaranje.

˝Osim što je uspješan Elvir je prije svega veliki humanista. Već duži niz godina pomaže djeci sa invaliditetom. Svoja dobra djela ne voli da ističe i javno pokazuje. Naš Centar je primio značajnu donaciju za dalji rad i opstanak. Iskreno se zahvaljujemo u ime našeg Centra i želimo Elviru da sva njegova dobra djela budu prepoznata i cijenjena, a njemu vraćena kroz dobro zdravlje, dug i sretan život˝, naveli su iz ˝Koraka nade˝.

I u Udruženju ˝PIPOL˝ ističu da je Rahimić godinama pokrovitelj različitih aktivnosti i projekata udruženja, usmjerenih prema djeci i mladima oboljelim od raka, kao i njihovim porodicama iz Tuzlanskog kantona.

Osim ovoga, Rahimić je podržao i adaptaciju Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, saopćeno je iz Udruženja ˝PIPOL˝.

˝Rahimić je ranije podržao i projekt adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, na kojem se od početka 2017. godine odvija kompletno bolničko liječenje djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona, Brčko distrikta BiH i dijela Rs-a, kao i naše projekte ljetne i zimske rehabilitacije, te novogodišnje darivanje djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona˝, istaknula je predsjednica Udruženja Amra Saračević, dodajući da je edukativno-razvojni centar za djecu i mlade oboljele i izliječne od raka, svoja vrata otvorio sredinom 2021. godine, ali njegovo finansiranje nije sistemski riješeno.