Nakon što mu je uhapšen jedan od najbližih saradnika u jučerašnjoj akciji SIPA-e i američkog FBI-ja i DEA-e, ministar unutrašnjih poslova entiteta FBiH Ramo Isak odlučio je organizirati vlastiti defile podrške - automobilima!

"Uvaženi sugrađani, svi oni koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju svojom domovinom, pozivamo vas da budete dio okupljanja na Smetovima kod Zenice kako bismo i na taj način iskazali svoju ljubav prema državi i odali počast njenim sinovima koji su krv svoju dali da bi je odbranili te kako bismo dali podršku federalnom ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku u borbi s rušilačkim elementima koji svakodnevno nasrću na našu zemlju", piše u objavi na njegovom Facebooku.

Isak dodaje i da će "ovo okupljanje biti prilika i da se snimi videospot za patriotsku pjesmu o našoj BiH, zbog čega vas dodatno motivišemo da ovom pozivu odgovorite pozitivno".

U postu na svojoj Facebook stranici, Isak je objavio i program okupljanja sa satnicom i obaveznim obraćanjem gostiju.

Kao jedan od govornika naveden je i Sefer Halilović, nekadašnji načelnik Štaba Armije Republike Bosne i Hercegovine i predsjednik (propale) Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS).

"Pošaljimo pravu sliku svijetu šta je snaga naroda vođena iskrenim patriotama!", poručio je Isak.

U akciji protiv jednog od najvećih nakro-kartela u svijetu, jučer je uhapšen i Vahidin Munjić, vršilac dužnosti direktora FUP-a. Njega je Federalna vlada Nermina Nikšića imenovala 17. maja prošle godine. Ministar Isak inicirao je i proveo njegovo imenovanje na hitnoj sjednici.

MUP Kantona Sarajevo objavio je da su jučer uhapšene ukupno 23 osobe. Među njima je i komandant specijalne jedinice FUP-a Mustafa Selmanović. EUROPOL je u svojem posebnom saopćenju za javnost naveo da se svi uhapšeni terete za veze s narko-kartelom.