Tetris | 26.02.2022.

TURNEJA PO SKANDINAVIJI POVODOM 1. MARTA

ŠVEDSKA: Izetbegović s bosanskohercegovačkom dijasporom

Na sastanku, koji je održan u Malmeu, je razgovarano o ekonomskoj saradnji Bosne i Hercegovine i Švedske, te ulozi dijaspore u inteziviranju i unapređenju te saradnje.

R.I.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović predvodio je delegaciju iz Bosne i Hercegovine na sastanku sa predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore u Švedskoj.

Na sastanku, koji je održan u Malmeu, je razgovarano o ekonomskoj saradnji Bosne i Hercegovine i Švedske, te ulozi dijaspore u inteziviranju i unapređenju te saradnje.

VIŠE O TEMI: Izetbegović s bosanskohercegovačkim privrednicima u Danskoj

VIŠE O TEMI: Izetbegović u Kopenhagenu: Pokažite snagu i bosanski inat, odbranimo našu domovinu

Posebna pažnja je posvećena procesu registracije birača za predstojeće Opće izbore.

Sastanku su prisustvovali i ambasadorica BiH u Švedskoj Elvira Dilberović, ambasador BiH u Danskoj Emir Poljo, federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić, predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković i zastupnik u Skupštini Kantona 10 Arif Kovačević.

Večeras se u Malmeu održava i veliki skup povodom 30. godišnjice obnove nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Propalestinski historičar Ilan Pappe ispitivan dva sata na američkom aerodromu

Hamburg uvodi zabranu nošenja nikaba i burke u školama

Komšić sa Sultanom Abdullahom

Mostarske džamije sve češće na meti vandala