TikTok je uveo nove mjere za borbu protiv poricanja holokausta na svojoj platformi u partnerstvu s UNESCO-om i Svjetskim jevrejskim kongresom (WJC).

Korisnici koji traže pojmove koji se odnose na holokaust bit će usmjereni na tačne informacije.

Ukupno 17 posto sadržaja koji se odnosi na holokaust u internetskom okruženju u sebi sadrži negiranje ili iskrivljavanje događaja, saopćeno je iz UNESCO-a.

Iz TikToka su saopćili da su uložili svoju „punu snagu“ u uklanjanje mržnje. Također, dodali su da kada ljudi traže pojam koji se odnosi na holokaust, sada će vidjeti baner na vrhu stranice s rezultatima koji ih poziva da posjete zajedničku web stranicu UNESCO-a i WJC-a www.aboutholocaust.org kako bi saznali više.

Korisnici će također biti usmjereni na web stranicu ako potraže hashtagove poput #HolocaustSurvivor ili #HolocaustRemembrance.

Iz TikToka su također kazali da će u budućnosti dodati trajni baner pri dnu svakog videa koji govori o holokaustu, koji će korisnike usmjeravati na vjerodostojne informacije.

„Vjerujemo da obrazovanje igra ključnu ulogu u eliminiranju mržnje“, rekla je Elizabeth Kanter, jedna od izvršnih direktorica u TikToku. „Govor mržnje nije kompatibilan s TikTokovim inkluzivnim okruženjem i nastavit ćemo da se trudimo da naša platforma bude mjesto bez mržnje, dok ćemo iskoristiti moć TikToka za obrazovanje naše zajednice.“