Kada su Daphna i Alexander Cardinale prvi put vidjeli svoje novorođenče u septembru 2019. godine, odmah su primijetili da djevojčica ima tamniju kožu i kosu od ostatka familije. Par je prošao in vitro oplodnju devet mjeseci ranije u specijaliziranoj klinici u Los Angelesu. Poneseni sumnjama, odlučuju se napraviti genetske testove.

Kada su dobili rezultate, oba roditelja bila su u šoku. Njihova beba zapravo je bila biološko dijete drugog para, koji je u isto vrijeme, također, dobio Daphnino oplođeno jajašce. Klinika je nemarno zamijenila dva embrija na dan implantacije.

Nakon što je pogreška otkrivena, dva para su odlučila uspostaviti kontakt i razmijeniti svoju djecu. Traumatizirani, Daphna i Alexander su nakon toga podnijeli prijavu protiv klinike i sada traže odštetu.

"Rođenje naše kćerke trebao je biti jedan od najsretnijih trenutaka u mom životu", kaže Alexander Cardinale, plačnim glasom.

Kada je istina izašla na vidjelo, zamjena djece je to učinila još više uznemirujućom. “Gubitak djeteta koje poznajete zbog genetskog djeteta koje još ne poznajete uistinu je nemoguća noćna mora, koja će utjecati na moju obitelj do kraja naših života”, kaže Alexander.