U mjestu Stog, u području Vozuće, općina Zavidovići, uhvaćena su dvojica Srba iz Banja Luke koji su, naoružani vatrenim oružjem, već neko vrijeme kretali se tim prostorom. Sa njima su bila još trojica naoružanih lokalnih ljudi, koji, prema našim informacijama, nisu uhapšeni.

Dvojica uhapšenih predati su MUP-u na dalje postupanje i ispitivanje, tek će po okončanju istrage biti više informacija o ovme slučaju.
Za hapšenje naoružanih Srba zaslužan je Armin Imamović, koji ima farmu u tom mjestu. Kako je ispričao novinaru Stava, već neko vrijeme prati njihovo kretanje, a sve je snimao lovačkim kamerama, te utvrdio da patroliraju noseći vatreno oružje, “duge cijevi” te da nije riječ o lovcima. On je mišljenja da su vjerovatno htjeli da zastrašuju stanovnike Vozuće. Dodaje da ih je pratio u uhvatio zajedno sa svojim timom, ljudima za koje kaže da su nesebično posvećeni zaštiti Bosne i Hercegovine i njenih građana.

Podsjetimo, Vozuća je mjesto koje je prije Agresije na RBiH bilo naseljeno uglavnom srpskim stanovništvom, akcijom Armije RBiH 1995. godine Vozuća je olsobođena. Nakon rata veliki broj Srba svoje kuće i imanja prodao je najčešće Bošnjacima protjeranim sa područja Srebrenice, a mali broj Srba vratio se u Vozuću.