Nakon intervjua koji je za Avaz dao Edin Garaplija, bivši pripadnik Službe državne bezbjednosti, na svom Facebook profiliu oglasilo se Udruženje veterana Odreda policije "BOSNA". Njihov status prenosimo u cijelosti. 

"Udruženje veterana Odreda policije “BOSNA”, Specijalne jedinice MUP-a RBiH oštro osuđuje pokušaje blaćenja i diskreditacije komandanta Kemala Ademovića u sinoćnjoj emisiji na Avaz TV (Intervju s Edinom Garaplijom), koji se po ko zna koji put ponavljaju, uglavnom kad god se odvijaju važni društveno-politički procesi u BiH.

Iako smo mnogo puta svjedočili sličnim napadima na komandanta sa dnevno-političkom i paraobavještajnom pozadinom, ovaj put izražavamo posebnu zabrinutost s obzirom na izuzetno odgovornu funkciju koju naš komandant Ademović obnaša u aktualnom trenutku i važnom istorijskom momentu za BiH, poziciju predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Postavlja se pitanje, za čije interese se verbalno napada naš komandant Ademović i stavlja se u isti koš sa obavještajcima koji se optužuju za saradnju s KOS-om i za razne izdaje i zločine.

Naš komandant Ademović je dobitnik “Zlatnog ljiljana” i “Zlatne policijske značke”, dva puta je ranjen u direktnim borbama i predvodio nas je u najznačajnim akcijama. Patriotizam i hrabrost je iskazao u najtežim trenucima, tokom herojske odbrane našeg grada i domovine.

Na kraju posebno osuđujemo pokušaje izazivanja nedoumica i nesuglasica neistinitim tvrdnjama između naših komandanata Vikića i Ademovića. Časna borba našeg Odreda, naši komandanti Vikić i Ademović i naš multietnički karakter jesu trajna vrijednost BiH i moraju ostati iznad dnevno-političkih interesa i paraobavještajnih spinova"

(Izvor: Facebook)