Sastanak predstavnika parlamentarnih političkih stranaka iz Federacije BiH koje čine većinu u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine – HDZ, SDP, NiP i Naša stranka – koji je trebao biti održan 23. novembra u Sarajevu je otkazan, potvrđeno je za N1.

Do otkazivanja je došlo jer pojedini učesnici sastanka imaju povišenu temperature “te se ne osjećaju zdravstveno dobro”.

Predstavnici ovih stranaka stranaka trebali su razgovarati o aktuelnim političkim pitanjima u Bosni i Hercegovini te o funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH.

U ime SDP-a na sastanak je stigao federalni ministri Nerin Dizdar, ali ne i Nermin Nikšić, lider te stranke. Pojavio se i Adnan Delić, federalni ministar iz NiP-a.

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je, po svemu sudeći, došao na sastanak, imajući u vidu da nije do kraja ostao na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, u čijem je rukovodstvu, piše Faktor.

Na sastanak, kako je ranije bilo poznato, nije došao ni predsjednik Naše stranke Edin Forto zbog puta u inostranstvo već je tu bio Predrag Kojović, zastupnik ove stranke u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Na sastanak je došao i predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Sastanak državne koalicije trebao je biti održan jučer u Mostaru, ali je odgođen zbog posjete predsjednika SNSD-a Milorada Dodika Mađarskoj.

(Izvori: Faktor i N1)