Danas je u Beogradu održana sjednica Narodne skupštine Republike Srbije na kojoj se u jednom trenutku raspravljalo i o nacionalističkim ispadima na sportskim tribinama. 

Konkretno, u današnjoj skupštinskoj polemici bilo je riječi o skandiranju ratnom zločincu Ratku Mladiću na rukometnoj utakmici između Novog Pazara i Crvene zvezde, pa je prvi na tu temu govorio Enis Imamović, koji je pozvao sve sportske klubove iz Sandžaka da pođu stopama RK Novi Pazar, tj. da istupe iz liga kojima pripadaju.

Kako prenose sandžački mediji, nakon njega za riječ se javio poslanik SPS-a Đorđe Milićević koji je osudio svako skandiranje, pa i ono, kako kaže, koje se desilo u Novom Pazaru prije dvije godine kada je skandirano Naseru Oriću, a tada, tvrdi Milićević, niko nije reagovao.

Međutim, na ovo izlaganje replicirao je Samir Tandir, poslanik Zukorlićeve Stranke pravde i pomirenja, koji je objasnio Milićeviću da je njegova stranka na vlasti u Novom Pazaru, pa je trebalo tada da reagiraju, jer da je SPP bila na vlasti, Tandir bi to osudio, kako sam priznaje.

Poslušajte polemiku u video snimku.