Njegova specijalnost bile su maloljetnice, uglavnom oko 14 godina, iz problematičnih porodica, koje je sa svojom partnericom Ghislaine Maxwell za 200 dolara mamio u svoje raskošne vile pod izlikom da mu pruže masažu. Brojke silovanih i seksualno zlostavljanih maloljetnica nevjerovatno su visoke, a otkriveno je da je američko-jevrejski crnoburzaš i tajkun, serijski seksualni predator Jeffrey Epstein razvio čitavu piramidu podvođenja i trgovanja maloljetnicama te mladih žena, a svoje aktivnosti redovno je dokumentirao na videosnimke.

Iako je u sumnjivim okolnostima počinio samoubistvo u zatvoru 2019. i ovih se dana priča o popisima visokorangiranih političara koji su sudjelovali u mreži prostitucije koju je organizirao. Dakle, slučaj je još uvijek otvoren. Epstein se predstavljao kao filantrop, zaljubljenik u umjetnost i modu, a nakon što su počele kružiti glasine o njegovim nedjelima, svoje ogromno bogatstvo koristio je da ušutka američke medije, da potplaćuje sudije i policiju, da zastrašuje žrtve koje su ga prijavljivale, i to mu je uspijevalo decenijama.

Povezivalo ga se s najmoćnijim osobama na Zapadu, a među najzvučnijim imenima bivši su američki predsjednik Bill Clinton i britanski princ Andrew. Svjedoci su potvrdili da je Clinton dolazio na njegov privatni “pedofilni otok”, gdje je imao čitav niz vila i gdje su se odvijale morbidne orgije, ali nisu ga doveli u vezu s nemoralnim radnjama, dok su princa Andrewa žrtve optužile da je bio dio korisnika usluga, a svjedoci potvrdili da je viđen kako dijeli kraljevske “počasti” mladim ženama. Žrtve su optužile i Epsteinovog odvjetnika kao korisnika usluga podvođenja i prostitucije. A nije riječ o bilo kome. Epsteinov odvjetnik bio je Alan Dershowitz, jedan od najpoznatijih jevrejskih pravnika i stručnjaka za krivično pravo na svijetu.

Epsteinu je na koncu dohakao “mee-to” pokret te je pritisak javnosti bio neizdrživ, uhapšen je, nije mu dozvoljena jamčevina, te je ubrzo navodno izvršio samoubistvo u američkom zatvoru. Vrlo je zanimljiv i njegov put kojim je stekao bogatstvo. Kako otkriva Netflixova serija, uspio je sve redom preko uspješnih Jevreja s Wall Streeta poput Stevena Hoffenberga, a zatim i uglednih jevrejskih milijardera poput Leslieja Wexnera.

No, tokom bombardiranja Gaze i provođenja genocida nad Palestincima od Izraela krenula su nagađanja te se sve češće iznosi nepotvrđena teorija o Epsteinu kao obavještajnom agentu Izraelske vlade i njenih agencija, a koji je za cilj imao sakupiti kompromitirajuće informacije o različitim moćnim pojedincima zapadne politike. Odnosno, Epstein je njima potencijalno mogao ucjenjivati veliki broj američkih političara i bankarskih menadžera s namjerom da SAD čvrsto podržavaju Izrael.

Čak i ugledni američki mediji ne bježe od ideje da je Epstein doista bio neka vrsta špijuna, agenta ili resursa te navode da su neki koji su ga poznavali to i tvrdili. Ipak, ova teorija poprilično je kontaminirana (možda i namjerno) kada su je krenuli koristiti antisemiti po Zapadu, koji vole citirati Hitlera i opravdavati Holokaust, te preko slučaja Epstein neprihvatljivo tvrditi da je ovaj pedofil i serijski silovatelj “samo slijedio naredbe iz Talmuda”.

Ipak, dojam da postoji neka vrsta zavjere na nivou koji je nedokučiv tzv. običnom čovjeku pojačava pominjanje Rothschildove bankarske dinastije (za njih se tvrdi da kontroliraju svijet), a koja je bila u konekciji s Epsteinom. Nadalje, Epsteinova dugogodišnja partnerica i njegova glavna madam za podvođenje maloljetnica Ghislaine Maxwell (osuđena na 20 godina zatvora) kćerka je Roberta Maxwella (češkog Jevreja pravog imena Binyamin Hoch), koji se visoko uspeo na britanskoj društvenoj ljestvici i kao političar i kao medijski mogul.

Živio je raskalašenim životom, a u kontinuitetu je bio prozivan da ima ima direktne veze s Mossadom. Štaviše, službovao je u britanskoj vojsci, a ime mu se pominje i u vezi s organziranjem palestinske Nakbe 1948. godine. Njegovo nago tijelo nađeno je kako pluta uz njegovu jahtu u sumnjivim okolnostima, da bi se ubrzo saznalo da je preko svojih medija Maxwell izvršio ogromnu pljačku penzionih fondova. Bez obzira na to, na njegovom pogrebu u Izraelu salutirali su izraelski obavještajni oficiri, a izraelski premijer Yitzhak Shamir rekao je povodom njegove smrti “da je učinio za Izrael jako puno, više nego što će se ikada moći javno reći”.

Vrlo moguće da je nešto slično radio i njegov pedofilni zet Jeffrey Epstein, za kojega se zna da je imao istaknute prijatelje i partnere u Izraelu, uključujući bivšeg premijera Ehuda Baraka, koji je bio na čelu izraelske start up industrije odbrambenog sektora u koju je Epstein uložio. Prijteljstvo i saradnja Baraka i Epsteina izazivalo je velike kontroverze i u Izraelu te se nagađalo da je i premijer bio dio lanca korisnika maloljetničke prostitucije, ali nikakvi konkretni dokazi nisu izneseni. Također, ne postoje nepobitni dokazi da je Epstein u zatvoru počinio samoubistvo, već je poput svog punca otišao u vrlo mutnim okolnostima. Zavjeraši tvrde da ga je smaknuo Mossad jer je “previše znao, a postao je neupotrebljiv”.

Izraelski izvori otkrili su da je Epstein tokom svog života donirao ogromne sume novca raznim jevrejskim i izraelskim fondacijama i udruženjima, uključujući i donacije za IDF, a možda je najmorbidnija informacija da je ovaj serijski silovatelj zdušno pomagao fondove jevrejskih žena.

Kako god bilo, ovaj slučaj razgolićava funkcionalnost američko-jevrejskih elita, njihovu umreženost, njihove životne navike, njihovu dekadenciju. Naravno, i ne samo njihovu. Međutim, o tome da je Epstein bio Jevrej, da su svi ključni igrači povezani s njime također bili Jevreji kao da je zabranjeno govoriti. Naravno, treba biti oprezan da se ne upadne u generalizacije. Ako je Epstein bio silovatelj i pedofil, ako su mu u tome pomagali neki od najmoćnijih Jevreja u Americi, to ne znači da su svi Jevreji pedofili i silovatelji. To je jasno svakom razumnom čovjeku, ali to nije jasno samim Jevrejima kojima je i samo pominjanje Epsteina u kontekstu jevrejstva neka vrsta zloćudnog antisemitizma.

Tako je 2019. britanski političar Corbyn krivo naglasio Epsteinovo prezime. “Ep-shtein”, rekao je, što je potom izazvalo osude jevrejske zajednice za vrijeđanje svih Jevreja i antisemitizam. Nevjerovatno, ali tako funkcionira ovaj pokvareni svijet u mreži medija i politike.

Kakve to ima veze s Bosnom i Palestinom i... i... prosudite sami.