Edin Jerlagić je uposlenik Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, trenutno angažiran na nekim sitnim poslovima u bh. ambasadi u Ljubljani, poslovima u skladu sa njegovim još sitnijim intelektualnim kapacitetima.

No, kao i svaki bot režimske Naroda i pravde, aktivira mu se sitni dio malog mozga kada na društvenim mrežama treba braniti šefa od napada mrske DIA-e i još mržeg Europola.  

Pa je tako Jerlagić na društvenim mrežama poručio Europolu, DEA-i, FBI-u i ostalim agencijama koje učestvuju u istrazi saradnika narko kartela Tito i Dino da - podoje spolovila!

Slika i prilika sekte sekte na vlasti koja se ambiciozno naziva političkom strankom, komentar kojeg administratori Konakovićevih društvenih mreža nisu izbrisali, valjda zauzeti brisanjem stotina kritički intoniranih postiova upućenih na Konakovićev račun.   

Jerlagić je tipičan kadar Naroda i pravde što je stvar na njihovu sramotu, no treba se zamisliti kada bude jasno da je to kadar koji ovu državu predstavlja u svijetu.

Inače, treba podsjetiti na pisanje Avaza iz 2010. godine kada je Jerlagić bio raspoređen na mjesto vozača u ambasadi u Minhenu. Tada je Avaz objavio da je Jerlagić samo nekoliko mjeseci ranije (u martu 2010.) u Općinskom sudu Sarajevo osuđen na uvjetnu kaznu zatvora zbog krivičnog djela lihvarenja!?

Tadašnja portparolka tužilaštva Jasminka Omičević kazala je da je optužnica protiv Edina Jerlagića, u predmetu „Jerlagić, Smajić i Biber“, podignuta u martu 2009. a godinu poslije, u martu 2010. godine, zaključen je sporazum o priznanju krivice i izrečena mu je uvjetna kazna.