Selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Doborac objavio je spisak igrača na koje računa za utakmice protiv Portugala u baražu za Svjetsko prvenstvo 2025. godine koje će se održati u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, javlja Anadolu.

Na spisku se nalazi 21 igrač, a to su: golmani: Benjamin Burić (Flensburg, Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur, Švajcarska), Harun Hodžić (Chambery, Francuska); krila: Marko Majstorović (Krka, Slovenija), Adi Mehmećehajić (Gračanica), Luka Perić (Celje, Slovenija), Ibrahim Haseljić (Gorenje, Slovenija); bekovi: Mirko Herceg (Csurgoi, Mađarska), Luka Knežević (Sloboda), Nemanja Peštić (Partizan, Srbija), Dino Hamidović (Gračanica), Adnan Isaković (Gračanica), Mislav Grgić (Linz, Austrija), Nedim Hadžić (Borac), Marko Panić (Montpellier, Francuska), Dejan Malinović (Balatonfuredi, Mađarska), Pavle Petrović (Eurofarm Pelister, Sjeverna Makedonija); pivoti: Adin Faljić (Zagreb, Hrvatska), Senjamin Burić (Skjern, Danska) i Matej Ljubić (Izviđač).

Iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine naveli su da će se reprezentacija okupiti 5. maja u Tuzli, gdje će se pripremati za duele s Portugalcima.

Prva utakmica baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala igraće se 9. maja u Guimaraesu, a revanš tri dana kasnije u Tuzli.