Mislio je, biće ih toliko da napune Štetin tramvaj. Da će morati donositi stolice kako bi svi sjeli na njegovo bajramsko sijelo. Ustvari, nije mu se odazvao niko. Tek jedva neki koji imaju manje glasova Bošnjaka čak i od Nermina Nikšića i za koje zna samo uža familija.

Unaprijed su mu otkazali Nermin Nikšić i Denis Bećirović pa nije ih ni zvao. Našu stranku nije ni pitao jer je Edin Forto nebošnjak iz bošnjačke kvote Ostalih. Nije ni Sabinu Ćudić, ona nema kad zauzeta slikanjem baklava po komšiluku kao ilustraciju za bajramski status. Nije slao ćage ni na Kovače, tamo su zauzeti iftarima sa ambasadorima koji “na dan” negiraju Bošnjake.  

Populistički duh Dine Konakovića nije se predavao, on misli da uvijek ima odgovor. Ali... Pozvao Izetbegovica, neće doći, Efendića - neće doći, Rasima Ljajića, neće ni on. Kažu da neće ni Zukorlić mlađi, kažu i da se sa njim nešto zavadio. (mada je kasnije večeras Zukorlić kazao da ipak hoće) Danas vidimo da neće ni familija Memić, a neće ni Radončić. Mada bi on pristao da bude sve što “trojka” hoće. Možda dođe tek njegov omiljeni novinar, onaj kojeg su jedva iščupali iz stana naučnice koja je neki dan dobila Šestoaprilsku nagradu.

Potvrdio mu je je jedino generalni sponzor Aleksandar Vučić. Stoga se domišljati populista Konaković odlučio da to predstavi kao susret nove generacije. I da o tome obavijesti javnost tik pred iftar, jer je načuo da se dove primaju pred kraj dana. Možda mu pomogne Vojin Mijatović. Ili Sevlid Hurtić. Ako Srbi iz Banja Luke mogu ići glasati u Beograd, možda mu koalicijski partner iz Bakinaca može poslati tri autobusa punih bošnjačkih političara nove generacije.

Uostalom, evo pa poslušajte čega se Dino dosjetio.