- U skladu sa stavom Evropske unije, oštro osuđujemo terorističke napade na nedužne civile. Stojimo uz naše prijatelje u Izrealu u ovim mračnim trenucima! Iskrena sućut porodicama stradalih i brz oporavak povrijeđenima - napisao je Brkić, označavajući u svome tvitu nalog Ministarstva vanjskih poslova BiH na ovoj društvenoj mreži, kao i naloge Ministarstva vanjskih poslova Izraela, Ambasade Izraela u Albaniji i ambasadorice Izraela u Albaniji Galit Peleg, koja nerezidentno pokriva i BiH.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković nije se oglasio, a pitanje je smije li se i oglasiti. Kao i u stotine slučajeva do sada Konaković svoju poziciju prepušta HDZ-u, da njegov zamjenik izrazi stav Bosne i Hercegovine, odnosno stav HDZ-a. Konaković i družina iz SDP-a i Naše stranke pristali su na to da je HDZ država, ono što Dragan Čović i njegovi poslušnici kažu, tako je. Nikako drugačije. Bošnjaci su tu samo da klimaju glavom i poslušno dižu ruke na mig Dragana Čovića.

U ovom konkretnom slučaju podrške Izraelu, nije neobično da je Dragan Čović na strani Izraela, ono što Izrael radi Palestincima, Čović je sa svojom zločinačkom bratijom osuđenom u Hagu za udruženi zločinački poduhvat radio Bošnjacima tokom 90-ih. Uz to, jake su hrvatsko.izraelske veze, nije im Čović džaba prepustio Aluminij.

Zato Konaković šuti. Da ne uvrijedi Dragana Čovića. I zato Brkić glasno govori. Zna se ko vuče konce, a ko je samo ikebana.