Većina Federacije izbrojala je glasačke listiće. U Bosansko-podrinjskom kantonu brojanje za kantonalnu skupštinu je završeno. Čekaju se glasovi iz dijaspore. Osim u Zeničko-dobojskom kantonu i Kantonu Sarajevo, u svim drugim kantonima ostalo je manje od 5 posto neobrađenih biračkih mjesta.

U Kantonu Sarajevo treba da se izbroji još 11,44 posto biračkih mjesta. Ali u nekim općinama procent neobrađenih biračkih mjesta prelazi 15 posto: Stari Grad, Centar i Novi Grad. U Starom Gradu rekordnih 17,39 posto. No to nije ništa u odnosu na Grad Zenicu.

U Zeničko-dobojskom kantonu ostalo je da se prebroji 11,11 posto biračkih mjesta. U polovini općina brojanje je završeno (Žepče, Vareš, Olovo, Visoko, Breza, Usora), Doboj Jug ima izbrojati još jedno biračko mjesto (16,67 posto), Tešanj četiri (7,14 posto), Maglaj jedno (3,12 posto), Zavidovići dva (3,33 posto), Kakanj šest (10 posto) i Zenica nevjerovatnih 30,28 posto, odnosno 43 biračka mjesta.

Fuad Kasumović, zenički gradonačelnik, smatra da su izbori u Zenici vili neregularni i traži poništenje glasanja te zakazivanje novih izbora. U tom smislu zatražio je i podršku “Jedanaestorke”, ali je još nije dobio, niti je CIK ičim dao do znanja da će do poništenja doći.

U Zenici je u izbornom danu 2. oktobra bilo niz neregularnosti, a među ostalim jedna birački odbor smjestio se na pogrešno biračko mjesto.