Javnost je jutros obavještena da Vlada Federacije BiH ništa nije učinila da pomogne poplavljenim područjima, ali zato je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na Facebooku i Twitteru objavila da će Grad Sarajevo poslati pomoć.

“Pomno pratimo vijesti i slike koje proteklih dana stižu iz poplavljenih područja naše Krajine. U kontaktu sam sa kolegama gradonačelnicima, Elvedin Sedić i Armin Halitovic. U ovim trenucima, neće izostati solidarnost iz prijestolnice Bosne i Hercegovine! Grad Sarajevo će danas uplatiti po 20.000 KM za pomoć gradjanima Bihaća i Bosanske Krupe. Odluka je to donesena na hitnoj elektronskoj sjednici kolegija gradskog vijeća, a već na narednoj sjednici Gradskog vijeća, razmatrat ćemo i dodatne načine pomoći”, napisala je gradonačelnica.

Ono što svakome normalnom upada u oči u ovoj objavi jeste to što gradonačelnica Karić pomoć šalje po stranačkoj liniji, prema onome što je napisala djeluje kao da i prirodne nesreće imaju stranačka obilježja.

Naime, stanje u Bihaću i Bosnakoj Krupi jeste teško, ali ništa bolje nije u Sanskom Mostu, Cazinu, Velikoj Kladuši i Bosnakom Novom. No, pomoć je rezervisana samo za Bihać i Bosnasku Krupu, gdje su (grado)načelnici iz SDP-a, odnosno kandidati koje je SDP podržavao na loklanim izborima.

Tamo gdje su (grado)načelnici iz ASDA, SDA, Laburista, ili čak SNSD-a kao što je slučaj sa Novim Gradom (Bosanski Novi), SDP-ovka Karić ne pomišlja poslati pomoć. Je li to slučajno ili su za gradonačelnicu Karić manje vrijedni ljudi koji su izabrali načelnike i gradonačelnike iz drugih stranaka?! Njihova nesreća Karić se, čini se, ne tiče.