Šta se događa ako su djeca prepuštena sama sebi, odnosno ako roditelji ne izvršavaju svoju savjetodavnu ulogu roditelja gdje bi trebali i usmjeravati i učiti o ispravnom i pogrešnom, moralnom i nemoralnom, možemo da vidimo i kroz djecu holivudskih glumaca i glumica, ali i mnogim „običnim“ porodicama u kojima roditelji izbjegavaju svoje odgovornosti pravdajući se da „daju slobodu djetetu“.

Govorimo o onoj slobodi koju zagovara i LGBT populacija, gdje djeca od tri godine dobivaju pravo da odlučuju jesu li muško ili žensko, bez obzira na spol s kojim su rođeni.

Popularni glumac Brad Pitt, tadašnji suprug Angeline Jolie, još je 2008. godine izjavio da njihova kćerka Shiloh, iako ima samo dvije godine, želi da je zovu John ili Peter. Nedugo nakon toga Angelina Jolie izjavila je da joj se kćerka osjeća kao dječak, da želi nositi mušku odjeću, te da su joj zbog toga odrezali i kosu. I zaista, njihova kćerka Shiloh kao djevojčica se u javnosti pojavljivala u muškoj odjeći, kratko ošišana s frizurama dječaka. Tada se to u javnosti prezentiralo kao sloboda djeteta da odluči šta želi biti, dječak ili djevojčica. Pojedini strani mediji su 2019. godine, kada je Shiloh imala trinaest godina, tvrdili da je s hormonskom terapijom za promjenu spola. Međutim, 2021. godine Shiloh, John ili Peter, u javnosti se pojavila kao prelijepa djevojka, s dugom kosom, u haljini, našminkana. Očigledno da je sazrijevanjem odlučila biti ono što ustvari i jeste, a to je djevojka, kako je i rođena.

Ustvari, Shiloh je samo jedan od primjera koji pokazuju da djeca od dvije ili tri godine ne znaju šta žele, odnosno mijenjaju svoje mišljenje iz dana u dan, ili čak iz minute u minutu. Tu se pokazuje važnost uloge roditelja koji trebaju da upute i usmjere svoju djecu, odnosno da im pomognu da shvate životno okruženje. Nažalost, danas uz lobiranje LGBT zajednice sve više je postalo popularno da djeca u ranoj dobi odlučuju jesu li muško ili žensko. I opet nažalost, javnost tome aplaudira i podržava, a skoro pa niko ne propituje štetnost koja se proizvodi na račun samog djeteta.

Glumica Charlize Theron 2012. godine je usvojila dječaka Jacksona. Već 2019. godine Theron je objavila fotografije svoga sina koji je bio obučen kao djevojčica. Tada je za strane medije izjavila kako je Jackson, kada je imao samo tri godine, rekao da on „nije dječak“, te da je ona to kao i svaki roditelj prihvatila. Zbog toga i danas svog sina odgaja kao djevojčicu.

Prošle godine na modnoj reviji u New Yorku pojavio se i Noella Mcmaher, koji ima samo deset godina i koji je rođen kao dječak, ali je na modnoj reviji učestvovao kao manekenka, odnosno kao djevojčica. Njegovi roditelji su za medije izjavili da je već sa svoje dvije i po godine, odnosno kada je počeo pričati, govorio da nije dječak i da se ljutio kada bi mu se neko obratio kao dječaku. Još kao dijete koje ne zna kako treba reći ni kada želi u WC, započeo je proces promjene spola. Kada je imao samo šest godina, roditelji su mu promijenili i rodni list i upisali ga kao djevojčicu. Već sa svojih sedam godina postao je lice jedne marke odjeće za transrodne osobe, a sa svojih deset godina našao se u svjetskim medijima kao najmlađa transrodna manekenka. Također, njegovi roditelji su izjavili da su nebinarne osobe, pa se postavlja i logično pitanje da li je dječak uz njihov pritisak tako odgojen. Iako je očigledno još jedno iskorištavanje djeteta od LGBT zajednice, pojava dječaka obučenog kao djevojčica koji šeta modnom pistom naišla je na aplauz svjetske javnosti, umjesto na osude, i to u cilju zaštite samoga djeteta.

Sasvim je normalno da djeca koja vole crtani film Spiderman žele nositi odjeću Spidermana, ali to ne znači da mogu skakati sa zgrade na zgradu pomoću nekih nestvarnih moći. Neka djeca vole Ronalda, pa skupljaju njegove sličice, kupuju dresove s njegovim imenom, ali to opet ne znači da su odlični u fudbalu i da igraju kao Ronaldo. Normalno je i da djeca danas vole košarku, sutra karate, a već narednog dana možda žele svirati gitaru ili klavir. Da mijenjaju najdraže boje ili igračke. Ali nije normalno da mijenjaju spol. A upravo se to forsira i kroz igračke, crtane filmove, odjeću, reklame i slično.

Iako se o LGBT najviše priča i piše za vrijeme parada i sličnih aktivnosti, jako je bitno da kao roditelji pomno pratimo šta se sve događa u pozadini LGBT zajednice i koje sve opasnosti za djecu nosi njihovo lobiranje.